ΜΕΝΟΥ

ΑΜΠΑΡΗΣ ΠΕΤΡΟΣ | ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΤΙΚΗ ΜΟΝΑΔΑ Aluplast

ΑΜΠΑΡΗΣ ΠΕΤΡΟΣ | ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΤΙΚΗ ΜΟΝΑΔΑ Aluplast
Σωσσάνδρα Αριδαίας |Τηλέφωνο : 23840 24550

Κυριακή 30 Απριλίου 2023

ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ Η ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΑΠΑΤΗ !!!

ΓΙΑ ΝΑ ΔΙΑΤΗΡΕΙΤΑΙ ΜΟΝΙΜΑ ΚΑΙ ΣΤΑΘΕΡΑ ΤΟ ΑΔΙΕΞΟΔΟ ΤΗΣ ΑΝΤΙΠΑΛΟΤΗΤΑΣ

Αν δούμε το θέμα ιστορικά θα αντιληφθούμε πως η μεγάλη απάτη της δημοκρατίας, του καπιταλισμού και του σοσιαλισμού, (του υπαρκτού και του μη υπαρκτού), στηρίζονται στο δίπολο των αντιθέτων που παράγουν μόνον αδιέξοδα.

 Ας πάρουμε τα πράγματα από την αρχή …

Κατά τον 5Ο π.χ. αιώνα όπου στην Αθήνα βασιλιάς ήταν ο Περικλής, υπήρχε τεραστία ανάπτυξη που δεν μπορούσε να καλυφθούν όλα τα έργα της από τους σκλάβους της περιοχής, και για αυτόν τον λόγο ήρθαν σκλάβοι, δούλοι και από άλλες περιοχές.

 Αυτοί λοιπόν ξεσπάθωσαν, και ζητούσαν καλύτερες αμοιβές και καλύτερες συνθήκες διαβίωσης. Με κίνητρο λοιπόν όλα αυτά που περιγράψαμε, ξεκίνησαν οι ξεσηκωμοί και οι ανταρσίες. Για αυτόν τον λόγο ο Περικλής σκέφτηκε πως μετά από όλες εκείνες τις κακουχίες που είχε περάσει το κράτος των Αθηνών,  έπρεπε να βρεθεί μια λύση για να σταματήσουν όλες οι αναταραχές μέσα στην πόλη κράτος.

Η πολιτική ζωή της Αθήνας, μετά τη λήξη των Περσικών πολέμων, κυριαρχείται από δύο ανταγωνιστικά πολιτικά κόμματα, το αριστοκρατικό και το δημοκρατικό.

 Το πολίτευμα, όπως το οργάνωσε ο Κλεισθένης, συνεχώς εξελισσόταν, και έχασε το συντηρητικό του χαρακτήρα, γίνεται όλο και περισσότερο δημοκρατικό.

Τα πρόσωπα, όσο ισχυρά και αν είναι, υποτάσσονται στις θελήσεις του συνόλου.

Ο Μιλτιάδης και ο Θεμιστοκλής, οι δύο πρωταγωνιστές των Περσικών πολέμων, πεθαίνουν ο ένας στη φυλακή και ο άλλος στην εξορία.

Οι κύριοι εκπρόσωποι της νέας πολιτικής γενιάς, αν και ανήκουν σε αντίπαλες πολιτικές μερίδες, όπως ο Κίμων και ο Περικλής, δέχονται να είναι απλώς οι προικισμένοι υπηρέτες της κοινότητας.

Η νομιμοφροσύνη του Κίμωνα στο δημοκρατικό πολίτευμα είναι παροιμιώδης. Ο ίδιος δέχεται αδιαμαρτύρητα τον εξοστρακισμό του το 461 π.χ. και, όταν η πατρίδα τον ανακαλεί, τίθεται επικεφαλής του στόλου των Αθηναίων κατά την τελευταία τους επιχείρηση εναντίον των Περσών, για να πεθάνει πολιορκώντας τη Σαλαμίνα της Κύπρου και να νικήσει, έστω και νεκρός, τους Πέρσες (449 π.χ.).

Ο ίδιος ο Περικλής δεν είναι παρά ο πρώτος ανάμεσα στους πολίτες. Η μεγαλύτερη δόξα για τον Περικλή είναι ότι, παρόλο που κυριάρχησε για πολλά χρόνια στον πολιτικό στίβο της Αθήνας και συγκέντρωσε στα χέρια του εκτεταμένες εξουσίες, όμως ποτέ δεν ξέφυγε από τη δημοκρατική νομιμότητα.

 Η απάτη όμως στην όλη αυτή ιστορία, ήταν πως αντί να εξισώσει και να εξισορροπήσει τις ζωές των πολιτών του κράτους των Αθηνών, στράφηκε προς μια άλλη κατεύθυνση που του έδωσε ζωή και απομάκρυνε τον κίνδυνο της ανταρσίας για μερικά χρόνια.

Με αυτόν τον τρόπο όμως από ότι φάνηκε εκ των υστέρων, το πολίτευμα της Δημοκρατίας μακροημέρευσε, διότι έως σήμερα κανείς δεν κατανόησε πως αυτό που ονομάζουμε δημοκρατικό πολίτευμα, είναι μια ανοησία και μισή.

Αυτό συμβαίνει  γιατί η ας πούμε «Δημοκρατία» δίνει την δυνατότητα στους εκάστοτε κυβερνώντες,  να διατηρούν τα προνόμιά τους,  και στο τέλος λόγω της πόλωσης και  του ατελείωτου πινγκ-πονγκ που διαδραματίζεται μέσα στις χιλιετίες, το μόνον που συμβαίνει είναι να κερδίζουν πάντα κάτι ψίχουλα οι δούλοι - οι σκλάβοι και κατόπιν οι εργαζόμενοι και οι εργάτες γης, που εξαπατημένοι εργάζονται για ένα κομμάτι ψωμί.

Αυτό συμβαίνει από τον Περικλή έως τα Φέουδα της Τσαρικής Ρωσίας. Κατόπιν με την αποτυχημένη επανάσταση των ναυτών της Κρονστάνδης και τέλος έως την Ρώσικη Επανάσταση του Βλαντιμίρ Ίλιτς Λένιν,  από τις   8 Μαρτίου 1917  έως τις 16 Ιουνίου 1923.

 Ότι περιγράφεται σε αυτό το άρθρο είναι απλά ιστορία χωρίς καμιά δική μου παρέμβαση.

Τώρα όμως συνεχίζουμε για να μπορέσετε να αντιληφθείτε τι ήταν αυτό που άλλαξε η επανάσταση στην Κόκκινη Πλατεία της Μόσχας.

 Απλά το έργο άλλαξε  σενάριο,  και ενώ μέχρι τότε είχαμε τους φεουδάρχες και τους εργαζόμενους μαζί με τους αγρότες που ήταν και οι σύμμαχοι των εργατών, μετά μπήκαμε στην πρώτη βιομηχανική επανάσταση και με αυτόν τον τρόπο άλλαξαν και οι συσχετισμοί.

Σε αυτήν την περίοδο που κράτησε αρκετά χρόνια,  μπήκαν οι βάσεις για να μεταφερθεί το πεδίο των μαχών,  από την πρότερα κατάσταση, σε ένα νέο δίπολο που ήταν ο υπαρκτός σοσιαλισμός και ο καπιταλισμός.

 Πάλι εξαπάτηση των εργαζομένων πάλι το ίδιο έργο με μια μικρή μετατροπή στο σενάριο.

Από την στιγμή που οι εργαζόμενοι που έμπαιναν στην παραγωγή διαφόρων προϊόντων, που δεν μπορούσαν να τα καταναλώσουν, και ο υπαρκτός σοσιαλισμός μα και ο καπιταλισμός είχαν τα νέα δικά τους αδιέξοδα που ήταν από την μια πλευρά η υπερπαραγωγές μα και από την άλλη η αδυναμία της κατανάλωσης των προϊόντων που  παρήγαγαν.

 Άρα ? αδιέξοδο και εδώ … Βλέπουμε λοιπόν πως διαχρονικά υπάρχει ένα δίπολο που εναλλάσσεται στην εξουσία χωρίς να μπορεί να δώσεις λύσεις.

Ούτε ο σοσιαλισμός ήταν και είναι λύση, μα ούτε και ο καπιταλισμός.

Αν μπορέσει κανείς να δει με ένα άλλο μάτι,  ο καπιταλισμός που μετά άνοιξε τις αγορές και έγινε παγκοσμιοποίηση κράτησε τα προνόμια των λίγων εις βάρος των πολλών φτωχών ανθρώπων.

 Ενώ ο σοσιαλισμός ήταν και είναι ένα πιο δίκαιο σύστημα διακυβέρνησης, όμως και αυτό εμπεριέχει την αδικία των πολλών εργαζομένων και εργατών γης,  απέναντι στις λίγες οικογένειες των πλουσίων ολιγαρχών που εκμεταλλεύτηκαν διαχρονικά όσους εργάστηκαν για αυτούς παράγοντας πάντα υπεραξία.

Αν τώρα δούμε όλη αυτήν την ιστορία, έχοντας αποστασιοποιηθεί  από τις ταξικές μας διαφορές,  θα κατανοήσουμε πως το ζήτημα δεν θα ήταν να διαχειριστούμε τις ατέλειες του ενός η του άλλου πολιτικό-οικονομικού συστήματος, αλλά να βρούμε την χρυσή τομή που θα δώσει  την δύναμη απορρόφησης των προϊόντων γης αλλά και των άλλων προϊόντων κατανάλωσης από όλους τους ανθρώπους του πλανήτη.

 Με αυτόν τον τρόπο θα παράγουμε μόνο όσα μας χρειάζονται και θα καταναλώνουμε κάτω από τα μισά.

 Για να γίνουν όμως όλα αυτά πραγματικότητα, μας χρειάζονται εκείνα τα ιδαιολογικο-πολιτικά και φιλοσοφικά εργαλεία,   που θα μας οδηγήσουν σε αυτόν τον δρόμο της ισορροπίας.

 Ο τέταρτος δρόμος προς την ισορροπία  του πλανήτη,   θα επέλθει μέσα από τέσσερις σταθερές που προτίθεμαι να σας τις παραθέσω αμέσως.

ΙΣΟΝΟΜΙΑ | ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ | ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ | ΑΥΤΟΔΙΑΧΕΙΡΗΣΗ.

Με μια λέξη αυτό που χρειάζεται σήμερα, χθες θα έλεγα είναι μια νέα Ι.Δ.Ε.Α  που θα μας απελευθερώσει σε όλα τα επίπεδα.

Αυτό το σχέδιο που αναλύσαμε σήμερα θα μπορέσει να επιτευχθεί άμεσα γιατί  και είναι απλό είναι και άμεσα υλοποιήσιμο εάν βγάλουμε από την μέση αυτό το ρημάδι το δίπολο που χωρίζει πάνω από 3000 χρόνια τους ανθρώπους και κατά συνέπεια όλον τον πλανήτη.  

Αλλά αυτά που υπολείπονται  θα τα αναλύσουμε στο επόμενο άρθρο μας.

Ευχαριστώ πολύ για την υπομονή σας…

Ραντεβού την άλλη εβδομάδα.

Άκης Ρούσσος

Δημοσιογράφος –Ερευνητής

Σάββατο 29 Απριλίου 2023

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΓΑΛΑΝΤΑΡΗΣ | Δέν αλλάζουμε χώρα , αλλάζουμε την χώρα .


 

Ανακοίνωση υποψηφιότητας του Δημήτρη Γαλαντάρη με το Δημοκρατικό Πατριωτικό Κίνημα ΝΙΚΗ στην ιδιαίτερη πατρίδα του, την Πέλλα.

 



Αγαπητοί Αδελφοί,
Χριστός Ανέστη,

Με τιμή ανακοινώνω ότι στις επερχόμενες Βουλευτικές Εκλογές της 21ης Μαίου θα είμαι Υποψήφιος Βουλευτής με τον Δημήτρη Νατσιό και το Δημοκρατικό Πατριωτικό Κίνημα ΝΙΚΗ στην ιδιαίτερη πατρίδα μου, την Πέλλα.
Γιατί ΝΙΚΗ.
Η πατρίδα μας περνά τις χειρότερες συμπληγάδες στη νεότερη ιστορία της. Πληγωμένη, ταπεινωμένη, με ναρκωμένη συνείδηση και χωρίς πυξίδα για το μέλλον της, οδηγείται προς την πνευματική, βιολογική και εδαφική της αυτοκαταστροφή. Υπαίτιοι είναι όλοι οι υπηρέτες της «δεξιάς» κι «αριστερής» κομματοκρατίας, που από κοινού νομοθέτησαν την καταστροφή της πατρίδας μας, καταπατώντας τα δίκαια του ελληνικού Λαού και παραβιάζοντας το Σύνταγμα στο οποίο ορκίστηκαν.
Δεν ρωτηθήκαμε ποτέ για τα μνημόνια, τη λαθρομετανάστευση, την προδοσία της Μακεδονίας, τον διασυρμό της οικογένειας, την εγκληματικότητα, την καταπάτηση προσωπικών ελευθεριών, την άδικη υπερφορολόγηση νοικοκυριών και επιχειρήσεων, την αρπαγή της πρώτης κατοικίας, την ατιμωρησία των πολιτικών, τον εξευτελισμό πίστης και παιδείας, την εξώθηση των παιδιών μας στο εξωτερικό. Ούτε θα ερωτηθούμε για την επικείμενη προδοσία σε Αιγαίο και Θράκη, που ετοιμάζουν με συγκυβέρνηση πολλών συστημικών κομμάτων.
Στις εκλογές που έρχονται, είναι μεγάλη η ευθύνη όλων μας. Η αποχή δεν είναι πράξη αντίστασης, είναι πράξη συνενοχής – κι αν ακόμη το 99% δήλωνε αποχή, το κοινοβούλιο θα σχηματιζόταν από το υπόλοιπο 1%. Η αποχή σβήνει τη φωνή μας, αφήνοντας άλλους να αποφασίζουν για εμάς ανενόχλητα.

Η ΝΙΚΗ είναι η αξιόπιστη πολιτική πρόταση που διαθέτει τη θέληση να ξαναφέρει την ελπίδα στη ζωή κάθε απογοητευμένου Έλληνα. Τέσσερις σπουδαίοι λόγοι κάνουν τη ΝΙΚΗ πραγματικά ξεχωριστή:
1. Προέρχεται πραγματικά από τον Λαό.Δεν δέχεται ως μέλη πρώην βουλευτές ή κυβερνητικούς οποιασδήποτε απόχρωσης.
2. Διαθέτει συλλογική ηγεσία, απαλλαγμένη από αρχηγομανίες και φατρίες.
3. Έχει ξεκάθαρο αντικειμενικό σκοπό την οριστική κατάργηση της κομματοκρατίας, επομένως δεν δέχεται συνεργασίες με κανένα πολιτικό σχήμα της αμαρτωλής μεταπολίτευσης, ούτε αρκείται στο «να μπούμε στη Βουλή».
4. Βασίζεται σε ξεκάθαρες αξίες Ρωμηοσύνης, χωρίς «δεξιές» κι «αριστερές» παρωπίδες ή γενικόλογους «πατριωτισμούς» αμφίβολων ηθικών αξιών.

Στις εκλογές που έρχονται, διεκδικήσουμε την Ελλάδα που μας αξίζει!






Τρίτη 11 Απριλίου 2023

35 Χρόνια στον δρόμο, 35 χρόνια στο ενεργό ρεπορτάζ.

 


Με το μάτι στραμμένο στην καθημερινότητα, αλλά και τα προβλήματα που προκύπτουν από αυτήν, δώσαμε και δίνουμε τον τίμιο αγώνα,  για να λυθούν όλες εκείνες οι ατέλειες ενός συστήματος,  που ήταν είναι και θα είναι στο δικό μας στόχαστρο.

Αντιμετωπίσαμε διώξεις, κυνηγητά, μα κυρίως, το μένος όλων εκείνων των καλόπαιδων που κρατάνε στα χέρια τους την δυνατότητα να εξουσιάζουν τις ζωές των ανθρώπων με τον πιο λάθος τρόπο.

 Μετά από τόσα χρόνια αγώνων και θυσιών, ούτε μπορούμε ούτε είμαστε σε θέση να δεχθούμε μαθήματα επικοινωνίας από όλους εκείνους που ασέλγησαν επάνω στο λειτούργημα της δημοσιογραφίας.

Ποτέ μα ποτέ οι παρέες και οι παρατρεχάμενοι των υπαλλήλων της εξουσίας σταμάτησαν την φωνή μας, διότι η δική μας φωνή ΕΙΣΑΙ ΕΣΥ.

 Εσύ που καθημερινά αγωνίζεσαι για να έχουν Αυτοί την κουτάλα της εξουσίας, και εσύ να βολεύεσαι μέσα από τα μικρά ρουσφέτια της επανάπαυσής σου.

ΑΛΜΩΠΙΑ News

Αίσθηση προκάλεσε η υποψηφιότητα του πρώην κυβερνητικού εκπροσώπου της κυβέρνησης Κ.Καραμανλή, Ε.Αντώναρου, με τον ΣΥΡΙΖΑ.

Η είδηση έγινε δεκτή με «βροχή» σχολίων στα social media.

Ποικίλλες αντιδράσεις προκαλεί η ανακοίνωση της υποψηφιότητας του Ευάγγελου Αντώναρου με τον ΣΥΡΙΖΑ, στις εκλογές 2023, αφού πρόκειται για τον πρώην αναπληρωτή εκπρόσωπο τύπου του Κώστα Καραμανλή.

Η είδηση έγινε δεκτή με «βροχή» σχολίων στα social media. Άλλοι άφηναν αιχμές για την παρουσία και τον ρόλο «καραμανλικών» στην αξιωματική αντιπολίτευση.

Δείτε ενδεικτικές αναρτήσεις:

Υποψήφιος με τον ΣΥΡΙΖΑ στην Ανατολική Αττική κατέρχεται ο Ευάγγελος Αντώναρος. Δημοσκοπικά, τα πράγματα είναι χειρότερα απ’ ότι αποτυπώνουν οι δημοσκοπήσεις. pic.twitter.com/ggvNQ1ud9d

ΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΛΥΣΗΣ ΚΥΡΙΑΚΟΥ ΒΕΛΟΠΟΥΛΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΦΟΡΑ ΤΟΥ κ. ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ ΣΕ ΕΥΔΑΠ ΚΑΙ ΕΥΑΘ.

 



Οι δηλώσεις του κ. Μητσοτάκη περί «μετεκλογικής επιστροφής» της ΕΥΔΑΠ και ΕΥΑΘ στο Δημόσιο από το Υπερταμείο, συνιστούν τον ορισμό της προεκλογικής εξαπάτησης.

Είναι ο ίδιος πρωθυπουργός που με τροπολογίες που ακόμα και σήμερα δεν έχουν αναιρεθεί, προσπάθησε να παρακάμψει την απόφαση του ΣτΕ επιτυγχάνοντας την έμμεση ιδιωτικοποίηση του νερού προς όφελος συγκεκριμένων ολιγαρχών.

Το ψέμα του Κ. Μητσοτάκη τεκμηριώνει και η «αγαπημένη» του Τρόικα στη σχετική αξιολόγηση της, που αναφέρει ακριβώς τα αντίθετα από τις σημερινές του «εξαγγελίες».

Κυριάκος Βελόπουλος – Δημοτική Ραδιοφωνία Λάρισας 93,6 05/04/2023. ( ΒΙΝΤΕΟ )


 

Αντιδράσεις και από «καραμανλική» πτέρυγα για δηλώσεις Βορίδη κατά Αρείου Πάγου: «Υπονομεύει το κύρος του Ανώτατου Δικαστηρίου».

 

Θύελλα προκαλεί στο πολιτικό σκηνικό της χώρας η πρωτοφανής παρέμβαση και αναγνώριση από τον αντιπροέδρο του Αρείου Πάγου και επικεφαλής του Α1 Τμήματος του Ανώτατου Δικαστηρίου Χρήστου Τζανερίκου ότι «η κυβέρνηση (σ.σ.: ο ΥΠΕΣ Μ.Βορίδης) υποδεικνύει στους δικαστές ποια θα είναι η κρίση τους» σε ότι αφορά τον αποκλεισμό του κόμματος Κασιδιάρη στις εκλογές!


 

Σε μία δήλωση που έχει προκαλέσει μεγάλη αναστάτωση στην κυβέρνηση, η οποία εν συνεχεία παράταξε τους γνωστούς «στρατευμένους» συνταγματολόγους όπως ο Ε.Βενιζέλος, για να «δικαιώσουν» τον ΥΠΕΣ,  ο Χ.Τζανερίκος δηλώνει μεταξύ άλλων: «Δεν πρέπει να διαφεύγει της προσοχής μας ότι ο ΥΠΕΣ, προαναγγέλλοντας την τροπολογία σε εκπομπή της ΕΡΤ την Πέμπτη 06-04-2023, παρενέβη, ανεπίτρεπτα, ευθέως στην κρίση του Α1 τμήματος του ΑΠ, αφού δήλωσε, μεταξύ άλλων:

“Δεν μπορεί να υπάρχει μια βαθιά αντίφαση, από τη μια μεριά το ποινικό τμήμα της δικαιοσύνης (σημ: ξέχασε να πει “κατωτέρου του ΑΠ Δικαστηρίου”) να τον καταδικάζει (τον Κασιδιάρη) ως αρχηγό εγκληματικής οργάνωσης και να έρχεται ένα άλλο τμήμα της δικαιοσύνης επίσης, το Α1 του Αρείου Πάγου, που λέει ότι είναι πολιτικός αρχηγός”.

Δηλαδή, ο ΥΠΕΣ, εμμέσως, πλην σαφώς υπέδειξε στους Δικαστές του Α1 τμήματος ποια θα πρέπει να είναι η κρίση τους, για το συγκεκριμένο θέμα».

Όταν ακόμα και ανώτατοι δικαστές «επαναστατούν» κατά των νομικά εξαιρετικά «αδύναμων» κυβερνητικών νομοθετημάτων και των παρεμβάσεων στο έργο του Ανώτατου Δικαστηρίου.

Σε σημείο που να δημιουργούνται πολλά ερωτήματα και το τι μπορεί να έχει γίνει από άποψη παρεμβάσεων από την κυβέρνηση Μητσοτάκη στην Δικαιοσύνη σε ότι αφορά στην έκδοση της απόφασης καταδίκης ως «εγκληματικής οργάνωσης» του κόμματος Λαϊκός Σύνδεσμος-Χρυσή Αυγή.

Διότι αν παρεμβαίνει η κυβέρνηση με τόσο χονδροειδή τρόπο στον Άρειο Πάγο -όπως καταγγέλλει ο ίδιος ο Αντιπρόεδρος του Σώματος Χ.Τζανερίκος- λογικό είναι οι πολίτες να ανησυχούν για το τι συνέβη στον πρώτο βαθμό εκδίκασης της υπόθεσης…

Εν πάση περιπτώσει οι δηλώσεις του ΥΠΕΣ Μ.Βορίδη (γνωστού εξτρεμιστή-ταραχοποιού της ακροδεξιάς ως γραμματέα, αρχικά, της ΕΠΕΝ και εν συνεχεία επικεφαλής του Ελληνικού Μετώπου) το βράδυ της Παρασκευής, φαίνεται ότι έχουν ανοίξει τον «ασκό του Αιόλου».

Ιδιαίτερη σημασία πρέπει να δοθεί στις πληροφορίες που υπάρχουν ότι η «καραμανλική » πτέρυγα της ΝΔ, η οποία αποτελεί και την βάση του κόμματος, αντιδρά στον «πολιτικό εξτρεμισμό» του Μ.Βορίδη, ο οποίος εκφράζει βέβαια τον Κ.Μητσοτάκη.

Θεωρούν ότι «Η Δημοκρατία που αποκατέστησε το Κ.Καραμανλής το 1974, ο οποίος φρόντισε ώστε να παραπεμφθούν στην δικαιοσύνη οι πρωταίτιοι τους πραξικοπήματος του 1967, δεν μπορεί δήθεν να την “υπερασπίζει” ένα πρώην στέλεχος της φιλοχουντικής ΕΠΕΝ, υπονομεύοντας το κύρος του ανώτατου δικαστηρίου της χώρας»!

Τι φοβάται ο Κ.Καραμανλής; Ότι εκτός από την υπονόμευση του κύρους του Ανώτατου Δικαστηρίου από την κυβέρνηση, αντί να αποδυναμωθεί η εθνικιστική δεξιά, θα ισχυροποιηθεί ειδικά στην συνείδηση των νέων ψηφοφόρων!

Ομολογία Γ.Οικονόμου για συνάντηση Γ.Γεραπετρίτη με Χ.Τζανερίκο: «Ήταν για λόγους διαβούλευσης»!


 

Επιβεβαιώθηκε πριν από λίγο πως ο υπουργός επικρατείας Γ.Γεραπετρίτης είχε συνάντηση με τον πρώην πλέον πρόεδρο του Α1 Τμήματος του Ανωτάτου Δικαστηρίου Χρήστο Τζανερίκο, όπως παραδέχτηκε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου στο καθιερωμένο briefing των πολιτικών συντακτών, απαντώντας σε σχετική ερώτηση.

Μάλιστα την συνάντηση του αντ’ αυτού του πρωθυπουργού, Γιώργου Γεραπετρίτη με τον πρώην πλέον πρόεδρο του Α1 Τμήματος του Αρείου Πάγου, Χρήστο Τζανερίκο, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος την ονόμασε «διαβούλευση».

Η συνάντηση των Γ.Γεραπετρίτη και Χ.Τζανερίκου έγινε λίγες ημέρες πριν την παραίτηση του αρεοπαγίτη.

Όπως παραδέχτηκε ο Γ.Οικονόμου «Eκείνο που συμβαίνει είναι ότι στο πλαίσιο της συγκεκριμένης νομοθετικής πρωτοβουλίας, με δεδομένο ότι υπάρχουν και δικονομικά ζητήματα λειτουργίας του δικαστηρίου, η κυβέρνηση είχε μια προηγούμενη διαβούλευση με την ηγεσία του Αρείου Πάγου.

Αυτό όμως δεν συνιστά σε καμία περίπτωση την οποιαδήποτε μορφής παρέμβαση, αντίθετα θα έλεγα ότι είναι θεσμικά επιβεβλημένο».

Σύμφωνα με το Documento την Παρασκευή, 31 Μαρτίου, Γιώργος Γεραπετρίτης και Χρήστος Τζανερίκος εθεάθησαν επί της Ηρώδου Αττικού.

Ωστόσο, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος αναγκάστηκε να ομολογήσει επί της ουσίας την αλήθεια του ρεπορτάζ για παρέμβαση του ανώτατου κυβερνητικού στελέχους στο έργο της Δικαιοσύνης, παρότι στην απάντησή του υποστήριξε πως «δεν υπάρχει καμία παρέμβαση της κυβέρνησης στο έργο της Δικαιοσύνης σε καμία φάση αυτής της περιόδου, είναι έξω από το αξιακό μας πλαίσιο, έξω από τη λογική μας, έξω από τη βασική μας και θεμελιώδη αρχή περί διάκρισης των εξουσιών».

Μετά την πρώτη απάντηση του εκπροσώπου του Μεγάρου Μαξίμου κατά την ενημέρωση πολιτικών συντακτών επιμείναμε, ρωτώντας αρχικά εάν μία τέτοια συνάντηση θεωρείται «θεσμική».

«Σας είπα ότι η κυβέρνηση θεσμικά ενημέρωσε, υπήρχε διαβούλευση με την ηγεσία του Αρείου Πάγου, και το συγκεκριμένο πλαίσιο της νομοθετικής μας πρωτοβουλίας, δεδομένου ότι το πλαίσιο αυτό είχε και μια σειρά από δικονομικά ζητήματα λειτουργίας του δικαστηρίου» επέμεινε ο Γ. Οικονόμου, καταλήγοντας και στο… συμπέρασμα πως «οπότε ήταν θεσμικά επιβεβλημένο να υπάρχει μια διαβούλευση με την ηγεσία του Αρείου Πάγου. Αυτό ήταν και καμία απολύτως παρέμβαση».

Υπήρξε και νέα ερώτηση εάν υπήρξε κάποια σχετική επίσημη ανακοίνωση, καθώς και με ποια ιδιότητα συναντήθηκε ο Γ. Γεραπετρίτης με τον αντιπρόεδρο του Αρείου Πάγου, που λίγες ημέρες αργότερα οδηγήθηκε σε παραίτηση.

«Αυτό που σας είπα είναι ότι η κυβέρνηση στο πλαίσιο της νομοθετικής πρωτοβουλίας για το συγκεκριμένο ζήτημα, δεδομένου ότι υπήρχαν και ζητήματα δικονομικής λειτουργίας του δικαστηρίου, είχε διαβούλευση με την ηγεσία του Αρείου Πάγου» παρέμεινε αμετακίνητος ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, δίνοντας απαντήσεις που αφενός επιβεβαιώνουν την ίδια την παρέμβαση, και καταφέρνοντας περισσότερο εκτεθεί.

Θεσσαλονίκη: Ο Κ.Μητσοτάκης τα «ακούει» ακόμα και από μαθητές: «Θέλουμε σχολεία και όχι κοροϊδία» (βίντεο)


 

Με πανό και συνθήματα «υποδέχθηκαν» τον Κυριάκο Μητσοτάκη στην πλατεία Ευόσμου, στη δυτική Θεσσαλονίκη, σήμερα, Δευτέρα (10/4).

Ειδικότερα, μαθητές και γονείς συγκεντρώθηκαν στο σημείο και διαμαρτυρήθηκαν για τη σχολική στέγη σύμφωνα με το voria.gr. Φωνάζοντας «Θέλουμε σχολεία και όχι κοροϊδία» και κρατώντας πανό, οι μικροί μαθητές υποδέχτηκαν τον πρωθυπουργό μόλις έφτασε στην πλατεία του Ευόσμου.

«Το πρόβλημά μας είναι η ασφάλεια των παιδιών μας», τόνισε μία γονέας απευθυνόμενη στον πρωθυπουργό. «Θέλουν να βάλουν δύο σχολεία σε ένα», πρόσθεσε.

«Θέλουμε σχολεία ασφαλή. Να μπορούν τα παιδιά μας να μπαίνουν μέσα και να αισθάνονται ασφάλεια», είπε άλλη μητέρα.

Από την πλευρά του, ο κ. Μητσοτάκης άκουσε τα συνθήματα και περιορίστηκε να πει ότι θα εξετάσει τα αιτήματά τους όταν επιστρέψει στην Αθήνα και μετά τους απαντήσει σχετικά με το τι μπορεί να γίνει.

Όλη η προετοιμασία για το ψηφιακό Ευρώ | Μπήκαν οι βάσεις για την τελική ευθεία των Παγκοσμίων εξελίξεων !!!

 
 

 
 
 
Ιούλιος 2022

Έκδοση ψηφιακού ευρώ: βασικοί στόχοι και ζητήματα σχεδιασμού.

 
Εν μέσω της ευρείας χρήσης ψηφιακών και κινητών τεχνολογιών βρίσκεται σε εξέλιξη και ένας μετασχηματισμός των
πληρωμών λιανικής που προκαλεί διαταράξεις. Καθώς οι άνθρωποι στρέφονται ολοένα περισσότερο προς τις ψηφιακές
πληρωμές, είναι επιτακτική ανάγκη να διασφαλιστεί ότι θα συνεχίσουν να έχουν πρόσβαση σε χρήμα κεντρικής τράπεζας, το
θεμελιώδες στήριγμα του νομίσματός μας, το ευρώ. Αυτό έχει επίσης καίρια σημασία για την ενίσχυση της στρατηγικής
αυτονομίας της ζώνης του ευρώ και την αποδοτικότητα των πληρωμών.

Διατήρηση του ρόλου του δημόσιου χρήματος ως νομισματικού σημείου αναφοράς για το σύστημα πληρωμών

Σήμερα το χρήμα κεντρικής τράπεζας διατίθεται στο κοινό μόνο με τη μορφή τραπεζογραμματίων. Ως εκ τούτου, σε έναν
ψηφιακό κόσμο θα μπορούσε να περάσει στο περιθώριο ως μέσο πληρωμής.

Το ψηφιακό ευρώ θα είναι ένα ηλεκτρονικό μέσο πληρωμής που εκδίδεται από την κεντρική τράπεζα και είναι διαθέσιμο σε
όλους, σε όλη τη ζώνη του ευρώ. Θα συμπληρώνει τα μετρητά, δεν θα τα αντικαταστήσει.

Με αυτόν τον τρόπο θα διατηρηθεί ο ρόλος του χρήματος κεντρικής τράπεζας ως δύναμης σταθεροποίησης του συστήματος
πληρωμών.

Η μακρόχρονη εμπειρία έχει δείξει ότι ένα υβριδικό μοντέλο πληρωμών εξυπηρετεί την κοινωνία: η κεντρική τράπεζα παρέχει
τη νομισματική βάση, δηλ. καταθέσεις στην κεντρική τράπεζα για τις εμπορικές τράπεζες και μετρητά για τους ανθρώπους,
ενώ ο ιδιωτικός τομέας παρέχει στους πελάτες λύσεις πληρωμών (όπως πιστωτικές κάρτες) με βάση το χρήμα εμπορικής
τράπεζας (όπως καταθέσεις).

Ένα κρίσιμο στοιχείο αυτού του υβριδικού μοντέλου είναι ότι οι πολίτες μπορούν ανά πάσα στιγμή να μετατρέψουν το
ιδιωτικό χρήμα (εμπορικής τράπεζας) σε δημόσιο χρήμα (κεντρικής τράπεζας) και ότι μπορούν να χρησιμοποιούν αυτό το
χρήμα κεντρικής τράπεζας για πληρωμές. Αυτή η εγγυημένη μετατρεψιμότητα δημιουργεί και συντηρεί την εμπιστοσύνη
τόσο στο ιδιωτικό όσο και στο δημόσιο χρήμα. Και ταυτόχρονα προστατεύει τη λειτουργία του χρήματος ως ενιαίας
λογιστικής μονάδας. Ως εκ τούτου, το δημόσιο χρήμα παρέχει ένα σημείο αναφοράς που συντελεί στ η διατήρηση ενός
εύρυθμου συστήματος πληρωμών, διαφυλάσσοντας τη χρηματοπιστωτική σταθερότητα και την εμπιστοσύνη στο νόμισμα.

Η διαθεσιμότητα και η ευκολία χρήσης του δημόσιου χρήματος για αγορές σε όλη τη ζώνη του ευρώ αυξάνει την
αποδοτικότητα ολόκληρου του συστήματος πληρωμών. Μειώνει τον κίνδυνο καταχρηστικής συμπεριφοράς που μπορεί να
προκύψει σε μια αγορά η οποία κυριαρχείται από έναν ή λίγους ιδιώτες παρόχους.

Μείωση της χρήσης μετρητών για πληρωμές...

Αυτό το στιβαρό και αποδοτικό υβριδικό μοντέλο πληρωμών δοκιμάζεται από την ευρεία υιοθέτηση ψηφιακών πληρωμών.

Το Ευρωσύστημα θα συνεχίσει να προσφέρει τραπεζογραμμάτια και να στηρίζει τη χρήση τους για όσο διάστημα οι
άνθρωποι τα ζητούν. Τα μετρητά, πάντως, χρησιμοποιούνται ολοένα λιγότερο για πληρωμές. Ήδη ισχύει ότι τα μετρητά δεν
μπορούν να χρησιμοποιηθούν στο ηλεκτρονικό εμπόριο και ότι πολλά παραδοσιακά καταστήματα επίσης προτιμούν τις
πληρωμές χωρίς μετρητά. Κατά τη διάρκεια της πανδημίας, οι ηλεκτρονικές και οι ανέπαφες πληρωμές κατέγραψαν
κατακόρυφη αύξηση. Αν συνεχιστεί αυτή η τάση, τα μετρητά τελικά θα χάσουν τον κεντρικό τους ρόλο όσον αφορά τις
πληρωμές.

Επί του παρόντος η ευρεία διαθεσιμότητα και αποδοχή των μετρητών προστατεύει τη στρατηγική αυτονομία των
ευρωπαϊκών πληρωμών και τη νομισματική κυριαρχία. Τα μετρητά θα εξακολουθήσουν να αποτελούν εναλλακτική λύση σε
περίπτωση γεωπολιτικών εντάσεων ή επιβολής κυρώσεων κατά της Ευρώπης. Αντιθέτως, η διαχείριση των περισσότερων
λύσεων ηλεκτρονικών πληρωμών γίνεται από εταιρείες που εδρεύουν εκτός της Ευρωπαϊκής Ένωσης
2
... και ψηφιακός μετασχηματισμός που προκαλεί διαταράξεις

Λόγω της απουσίας δημόσιου ψηφιακού χρήματος το οποίο να λειτουργεί ως σημείο αναφοράς για την ψηφιακή καινοτομία,
οι πρόσφατες τάσεις δημιουργούν σύγχυση όσον αφορά το τι είναι ψηφιακό χρήμα και τι όχι. Πάρτε για παράδειγμα την
περίπτωση των κρυπτοστοιχείων ενεργητικού, τα οποία δεν μετατρέπονται σε χρήμα κεντρικής τράπεζας ένα προς ένα,
αποτελούν μη αποδοτικό μέσο πληρωμής (στην περίπτωση κρυπτοστοιχείων χωρίς εγγύηση) και είναι ευάλωτα σε μαζική
απόσυρση (στην περίπτωση των σταθερών κρυπτονομισμάτων). Αυτό εκθέτει το χρηματοπιστωτικό σύστημα σε αστάθεια.

Επιπλέον, οι μεγάλες επιχειρήσεις τεχνολογίας (bigtech) θα μπορούσαν να χρησιμοποιήσουν τη μεγάλη βάση πελατών που
ήδη διαθέτουν για να εισαγάγουν παγκόσμια σταθερά κρυπτονομίσματα (stablecoin) που θα μπορούσαν να διαδοθούν
γρήγορα. Αυτό θα μπορούσε να ενισχύσει τον κίνδυνο να κυριαρχήσουν στις αγορές πληρωμών μας μη ευρωπαϊκές λύσεις
και τεχνολογίες.

Χωρίς ψηφιακό ευρώ, η εμφάνιση άλλων ψηφιακών νομισμάτων κεντρικής τράπεζας σε μεγάλες οικονομίες και η
διασυνοριακή χρήση τους θα μπορούσαν να υπονομεύσουν τον διεθνή ρόλο του ευρώ. Αυτό συμβαίνει επειδή τα ψηφιακά
νομίσματα κεντρικής τράπεζας προσφέρουν πλεονεκτήματα ως προς την αποδοτικότητα, την επεκτασιμότητα, τη
ρευστότητα και την ασφάλεια και μπορούν να χρησιμοποιηθούν για τη διευκόλυνση διασυνοριακών πληρωμών. Μπορούν
επομένως να ενισχύσουν την ελκυστικότητα του νομίσματος και τη χρήση του ως παγκόσμιας μονάδας πληρωμών.

Το ψηφιακό ευρώ θα είναι δημόσιο αγαθό και θα προάγει την καινοτομία

Το ψηφιακό ευρώ, εκδιδόμενο από το Ευρωσύστημα, θα αποτελεί νομισματικό σημείο αναφοράς στην ψηφιακή εποχή,
λειτουργώντας ως δημόσιο αγαθό. Θα μπορεί να προαγάγει την καινοτομία, να αυξήσει την αποδοτικότητα των πληρωμών
και να στηρίξει τη γενική οικονομική αποδοτικότητα της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Θα συνοδεύσει τον εξελισσόμενο ψηφιακό
μετασχηματισμό ευνοώντας τις συνέργειες με τον ιδιωτικό τομέα. Για παράδειγμα, επιτρέποντας σε ενδιάμεσους φορείς να
προσφέρουν καινοτόμες υπηρεσίες με βάση το ψηφιακό ευρώ, θα βοηθήσει τις λύσεις πληρωμών να επεκταθούν γρήγορα
και να καλύψουν ολόκληρη τη ζώνη του ευρώ και τις μικρότερες επιχειρήσεις να παρέχουν περισσότερο τεχνολογικά
εξελιγμένες υπηρεσίες σε ανταγωνιστικές τιμές.

Ζητήματα σχεδιασμού: πώς μπορεί να λειτουργήσει το ψηφιακό ευρώ

Το ψηφιακό ευρώ μπορεί να είναι επιτυχημένο μόνο αν χρησιμοποιείται στην καθημερινή ζωή των Ευρωπαίων. Ο
σχεδιασμός του έχει επομένως την ύψιστη σημασία και πρέπει να προσθέτει αξία σε σχέση με τις υπάρχουσες λύσεις.

Αν και θα χρειαστεί ακόμη κάποιο χρονικό διάστημα μέχρι να αποφασιστούν οι τελικές λεπτομέρειες του σχεδιασμού του
ψηφιακού ευρώ, κάποιες απαραίτητες παράμετροι ήδη αναδύονται:

Για να είναι αποδεκτό, το ψηφιακό ευρώ πρέπει να παρέχει οφέλη στους χρήστες. Σύμφωνα με έρευνες, τα στοιχεία
στα οποία οι πελάτες δίνουν τη μεγαλύτερη σημασία είναι η ευρεία αποδοχή, η ευκολία στη χρήση, το χαμηλό
κόστος, η υψηλή ταχύτητα, η ασφάλεια και η προστασία του καταναλωτή, ενώ οι έμποροι επιζητούν χαμηλό
κόστος, ευκολία στη χρήση και ενσωμάτωση στα υφιστάμενα συστήματα.

Η προστασία των προσωπικών δεδομένων πρέπει να είναι ύψιστης ποιότητας και οι χρήστες θα πρέπει να
μπορούν να επιλέγουν πόσες πληροφορίες θέλουν να κοινοποιήσουν πάντοτε σε συμμόρφωση με την
εφαρμοζόμενη νομοθεσία.

Η ευρεία διανομή θα πρέπει επίσης να ωφελεί τις ομάδες του πληθυσμού που είχαν στο παρελθόν ελάχιστη ή και
καμία πρόσβαση σε χρηματοοικονομικές υπηρεσίες για την διενέργεια ή την αποδοχή πληρωμών, ενισχύοντας
έτσι τη χρηματοοικονομική ενσωμάτωση.

Ωστόσο, υπάρχουν κίνδυνοι που συνδέονται με την υπέρμετρη χρήση του ψηφιακού ευρώ για επενδυτικούς σκοπούς, πέρα
από τον επιδιωκόμενο ρόλο του ως μέσου πληρωμής. Θα πρέπει να προβλεφθούν δικλίδες ασφαλείας ώστε να αποτραπεί
η υπέρμετρη μετακίνηση τραπεζικών καταθέσεων προς την κεντρική τράπεζα, πράγμα που θα μπορούσε να διαταράξει την
αποδοτική χορήγηση δανείων από τις τράπεζες στους καταναλωτές και τις επιχειρήσεις ή να αποσταθεροποιήσει το
τραπεζικό σύστημα σε περιόδους χρηματοπιστωτικής πίεσης. Ενώ η χρήση του ψηφιακού ευρώ πιθανόν θα γίνει σταδιακά,
αυτές οι δικλίδες ασφαλείας θα πρέπει να παρέχονται εξαρχής.

Είναι ευθύνη του δημόσιου τομέα και ιδίως των κεντρικών τραπεζών να διατηρούν την ακεραιότητα του νομισματικού
συστήματος και του συστήματος πληρωμών προς το συμφέρον των πολιτών. Αν σχεδιαστεί και εισαχθεί προσεκτικά, το
ψηφιακό ευρώ θα μπορούσε να διαδραματίσει αποφασιστικό και ευεργετικό ρόλο σε αυτή την προσπάθεια και να αποτελέσει
ένα αληθινά δημόσιο αγαθό που θα ωφελούσε την οικονομία και την κοινωνία συνολικά.

 

ΠΑΛΑΜΙΔΑΣ ΚΤΗΝΙΑΤΡΟΣ ΑΡΙΔΑΙΑ , ΚΥΠΡΟΥ 61

ΠΑΛΑΜΙΔΑΣ ΚΤΗΝΙΑΤΡΟΣ ΑΡΙΔΑΙΑ , ΚΥΠΡΟΥ 61
ΤΗΛΕΦΩΝΟ : 6977786966

Pieria News Tv

Δημοφιλείς αναρτήσεις